Mi mislimo zeleno

> Hörmann preuzima odgovornost za naš okoliš i budućnost

Hörmann kao obiteljska tvrtka izrazito je svjesna odgovornosti prema budućim generacijama, svojim zaposlenicima, proizvodima, prirodnim resursima i okolišu. Danas je to bitnije više nego ikad.

 

 

1

> Proizvodnja održivih građevinskih
elemenata

Hörmann proizvodi i procesi izrade kako i cjelokupna organizacija poslovanja konstantno se provjerava i unapređuje. To se odnosi u jednakoj mjeri na kvalitetu, energetsku efikasnost, zaštitu okoliša i zdravlja kao i sigurnost na radu. Svi Hörmann zaposlenici u jednakoj mjeri doprinose zajedničkoj zadaći u okvirima integriranog upravljanja kvalitetom, okolišem, energijom i sigurnosti na radu prema standardima DIN EN ISO 9001, 14001, 50001 i BS OHSAS 18001. Ravnomjerna hijerarhija te otvorena i pouzdana komunikacija podržava takav etablirani sustav upravljanja.

 

 

2

> Dobro za okoliš – Godišnje preko 16000 tona
CO² manje

Hörmann je smanjio svoju godišnju emisiju CO² za oko 16000 tona, primjerice korištenjem obnovljive energije. U budućnosti se planira povezivanje Hörmann ostrojenja izravno na lokalne vjetroelektrane, tamo gdje je to moguće. Na taj ćemo način i dalje smanjivati naše emisije CO² i biti u tome dosljedni.

 

 

3

> Inovativna tehnologija, inteligentni sustavi – Klima je zaštićena 365 dana godišnje

U čišću budućnost ulažemo inovativnim modularnim sustavima za proizvodnju energije u brojnim Hörmann tvornicama kao i inteligentnim upravljanjem sustavom energije. Navedenim se mjerama bitno smanjuje stvaranje CO² i u jednakoj mjeri se povećava svijest svih sudionika o zaštiti okoliša.

 

 

4

> Štednjom resursa čuvamo prirodu – Niz malih mjera za postizanje velikog cilja

 Za Hörmann zaštita klime počinje u detaljima: Samo ako kontroliramo naše svakodnevne postupke možemo zaključiti što je sve potrebno popraviti kako bismo uštedjeli više energije i kako bismo što svjesnije postupali s raspoloživim resursima. Ovakva kontinuirana obveza spram našeg okoliša pokazuje se primjerice u korištenju recikliranog papira, CO²-neutralnom slanju pošiljki ili u reciklaži pakiranja koja su služila za transport proizvoda.

 

5

> Održivi proizvodi za održive projekte

Od nabave sirovina, preko proizvodnje pa sve do samog transporta – Hörmann u svakoj fazi misli na zaštitu okoliša i očuvanje resursa. Hörmann već danas proizvodi u skladu s prirodom. Održivi i certificirani građevinski elementi poput multifunkcionalnih vrata pronašli su svoje mjesto u inovativnim projektima. Zgrade Unileverhaus i Spiegel-Haus u Hamburgu ogledni su primjer održivog načina projektiranja i gradnje. Hörmann proizvodi koriste se i u projektima koji su izravno vezani za brigu o klimatskim utjecajima: primjerice čelična vrata Hörmann na vjetranjačama.